Ruud Everaerts sollicitatiearchief OVER MIJ CV TOOLS BLOGS LINKS

OVER MIJ
Hallo en welkom op deze website. Op dit stukje van het World Wide Web hou ik een archief bij van sollicitaties die ik heb verstuurd. Handig voor mezelf, handig voor de uitkeringsinstanties die me controleren en wie weet, zet ik door deze manier van werken een potentiële werkgever op mijn spoor.

Ik ben Ruud Everaerts en sinds 1 oktober 2012 is mijn participatiebaan bij Zelfregiecentrum Venlo geëindigd. Sinds die tijd zijn mijn inspanningen gericht op het in de wacht slepen van een nieuwe baan. Tot nu toe zonder resultaat.

Mijn ervaringen met betrekking tot solliciteren stemmen me wat pessimistisch. Om te voorkomen dat het wekelijks solliciteren me als een Sisyphusarbeid zal vallen, probeer ik er een zo creatief en uitdagend mogelijk tijdverdrijf van te maken. Daarom vindt u op deze website niet alleen sollicitatiebrieven, maar ook links naar artikelen die ik heb geschreven, webtooltjes die ik heb ontworpen en filosofische overpeinzingen.

Wie deze website doorneemt krijgt dus een zeer breed beeld van de persoon Ruud Everaerts. Het maakt duidelijk wat ik wil, wat ik kan, en vast ook wat ik NIET wil en NIET kan. Wel, ik presenteer het maar zoals het is. In de hoop dat er iets uitrolt, waar zowel een potentiële werkgever als ik blij mee zijn. Ik zou zeggen: recruiters en headhunters, spits uw oren.

Maar ook als er niets uit mocht rollen, hoop ik dat deze website aan menige bezoeker een aangenaam verblijf zal bieden, en aan mij een leuke uitdaging om deze website steeds weer te updaten met interessante filosofieën, handige tooltjes en relevante links.

Geïnteresseerd geraakt in mij? Ik ben te bereiken op mailadres r_everaerts@hotmail.com. In functies op secretarieel gebied ben ik ALTIJD geïnteresseerd. Notuleren en afspraken plannen is mijn tweede natuur. In de ICT ben ik op mijn best als het gaat om het achterhalen van de specs. Doorvragen, kort door de bocht formuleren om een reactie te krijgen, vragen dingen uit te tekenen, en daar dan over rapporteren in heldere rapporten, dat is mijn kracht.

Als programmeur heb ik weer minder ervaring, maar bij mijn opleiding (deeltijd FONTYS ICT) bleek ik in C en C++ bovengemiddeld te presteren. Schoolwerk is natuurlijk wel wat anders dan werken in de praktijk. Een baantje om eens kennis te maken met die "echte praktijk" zou me momenteel echter zeer welkom zijn.

Op computergebied ben ik me de laatste tijd steeds meer aan het verdiepen in grafische vormgeving. Mijn activiteiten op het gebied van DeskTop Publishing heb ik op deze site verzameld, let vooral op het kopje LINKS.

Verder zou ik wel gedijen op een krantenredactie. Ik ben al redacteur bij Wijkkrant Venlo-Binnenstad, maar dat is vrijwilligerswerk. Mensen interviewen, teksten schrijven, teksten redigeren en corrigeren, dat is me op het lijf geschreven. Meer moeite heb ik met aspecten van dit vak waar het draait om het scoren van scoops, het haantje de voorste zijn en het je op de voorgrond dringen.

Nou, dit zou voorlopig een beeld moeten geven. Meer systematisch gerangschikte informatie vindt u in het CV. Maar eigenlijk, deze hele website gaat over mij. Verder wil ik nog wijzen op een videootje, gemaakt voor Zelfregiecentrum Venlo, waarin ik spreek, en dat wel een goede indruk geeft over hoe ik bij een eerste contact overkom. Ik ben de eerste spreker, en kom nog een paar keer terug:

OVER MIJ | CV | TOOLS | BLOGS | LINKS

Ruud Everaerts Linked In Ruud Everaerts Twitter Ruud Everaerts Facebook
Sollicitaties: